Unieke theerecepten - Gabriëlla Media

5 x unieke theerecepten die je niet moet missen!

Unieke theerecepten

Ik schreef een heel verhaal over Cornelis Bontekoe, de theedokter uit de zeventiende eeuw. Maar wat is nou een verhaal over thee zonder lekkere recepten? Daarom hier ‘part II’ met 5 x unieke theerecepten, zit je er klaar voor?

We beginnen met de Krambamboelie. Laat de wijn zachtjes trekken met de suiker, de kruidnagels en de sinaasappel- en citroenschil tot deze goed heet is. Schenk er hete thee bij en voeg ook de alcoholische drank toe. Schenk de punch in glazen, leg een paar in warme rum of cognac gedrenkte suikerklontjes op een lepel en steek ze aan. De smeltende, brandende suiker drupt nu heerlijk in de thee. Enjoy! Je hebt precies nodig:

  • een paar kruidnagels nodig
  • wat suikerklontjes
  • 2 flessen rode wijn
  • 500 gram suiker
  • een halve citroenschil en een halve sinaasappelschil
  • 1 liter sterke hete thee
  • 1 dl rum, cognac of vieux.

Tijd voor een high tea

Het tweede recept dat we met jullie willen delen is de Cream Tea: theedrinken met scones met dikke room. Men neme:

  • 2 dl sterke koude thee
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 30 gram suiker en 30 gram boter
  • 100 gram rozijnen
  • 1/2 theelepel zout

Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius en meng het zelfrijzend bakmeel met de zout en suiker in een kom. Snijd de boter – op kamertemperatuur – in fijn en voeg vervolgens de thee en de rozijnen toe. Kneed het geheel tot een zacht deeg, om vervolgens er driehoekjes uit te snijden. Bak deze af in ongeveer 20 minuten.

Recept nummer 3: High tea met heuse zoete en hartige hapjes. De thee wordt enorm sterk gezet. Voordat de thee wordt ingeschonken doen de Engelsen wat melk in hun kopje, waardoor de sterke smaak verzacht wordt. Een paar druppeltjes citroen erbij en dan op naar de hapjes. De linkjes hieronder verwijzen naar recepten die wij echte aanraders vinden!

Sandwich met komkommer / Scones met jam en geslagen cream / Muffins / Hartige taart / Sandwich met zalm / Mini Meringues

Time to punch

Dan de laatste twee recepten: de Cognacpunch om te starten. Breng de wijn met het citroensap, de citroenschil en de suiker langzaam aan de kook. Laat het lekker een uurtje trekken en giet er dan cognac bij. Even een minuutje laten staat nop het vuur en zeef het vervolgens door de kokende thee. Hartverwarmend voor op een koude winterdag! Dit zijn de ingrediënten:

  • 1 citroenschil
  • 4 citroenen, lekker fris
  • 5 dl kokendhete thee
  • 1 fles rijnwijn
  • 5 dl cognac
  • en nog eens 300 gram suiker.

Tenslotte hebben de theepunch nog voor jullie klaarstaan. Hiervoor heb je nodig:

  • 375 gram suiker
  • 4 citroenen
  • sterk gezette thee
  • 5 sinaasappels
  • 1 vanille stokje

Breng een liter water met de suiker aan de kook en voeg ook gelijk het vanillestokje toe. Laat dit eventjes trekken en voeg vervolgens ook het sap van de sinaasappels en citroenen toe. Ook mag er een beetje geraspte schil van één van de citroenen worden meegetrokken. Laat het vooral niet koken. Zeef het totale mengsel en vermeng het met de sterke thee. Enjoy!

Bekijk hier ons totale assortiment aan theeproducten, dat momenteel enorm wordt uitgebreid (september 2018).

Laat een reactie achter





%d bloggers liken dit: