Brandmeester's Koffie - Microbranderij Koffie

Al sinds enige tijd zijn wij trotse verkoper van de Brandmeester’s Koffie. Verse bonen van uitstekende kwaliteit en in een geweldige verpakking. Maar waar komen deze geweldig gebrande koffiebonen eigenlijk vandaan?

In 1994 volgde Lammert Brouwers zijn hart en ging aan de slag. Hij wilde versgebrande koffie in Nederland op de kaart zetten en richtte Brandmeester’s – Premium Roasted Coffee – op. Als ambitieus ondernemer, barista én brander gebruikte hij zijn passie om een eerlijk, vers en ambachtelijk assortiment op te markt te brengen.

Het verst en toch dichtbij

Roasting on Demand

Een premium product met een persoonlijk signatuur was het resultaat. Deskundig- en versgebrande koffie smaakt beter dan supermarktkoffie en dat is precies wat de klant wil: producten van betrouwbare komaf. Juist hierom wordt Brandmeester’s Koffie dagelijks gebrand in hun eigen micro-branderij. Ze werken volgens het Roasting on Demand principe, wat betekent we de hoeveelheid gebrande koffie afstemmen op de vraag van de klanten.

Premium Roasted Coffee van Brandmeester’s Koffie

Bij koffiebranden is het belangrijkste boven alles: je zintuigen gebruiken. In de microbranderij hebben de kenners zélf de controle over de kwaliteit van de dagelijks te branden bonen. De bonen worden in kleine hoeveelheden en in kleine branders klaargemaakt voor jou, als klant. Elke soort koffie wordt op eigen brandprofiel gebrand en zorgvuldig met lucht gekoeld, dus zonder water. Pas na het branden worden de melanges samengesteld, zodat je de toewijding proeft in je koffie.

Ons doel is om uit elke koffieboon het beste naar boven te halen, zodat jij dagelijks een topklasse koffie met meer karakter, complexiteit en nuance drinkt. Bij het cuppen zijn de zintuigen ook muy importante. Cuppen is het beoordelen van de groene koffiebonen, de gebrande koffie en de reeds bereide koffie. Dit moet accuraat en objectief gebeuren.

Brandmeester’s Koffie staat bekend om dagelijks verse koffie en dit willen zij te allen tijde waarborgen.

Bron afbeelding: Brandmeester’s Koffiebranderij