Skip to content

Bulletproof koffie: de voordelen en het recept

Bulletproof koffie, wat is dat?

Bulletproof koffie is uitgevonden door de slimme Dave Asprey. De Amerikaan ontdekte in Tibet koffie met yak-boter en daarmee heeft hij inmiddels een behoorlijk imperium opgebouwd. Hij verkoopt alle benodigdheden nu zelf en promoot zelf een bulletproof-dieet. In ieder geval is deze koffie bij ons nog steeds een trend, naast de Matcha natuurlijk.

De voordelen

Deze boterkoffie is gemakkelijk zelf te maken en is ook lekker, als je van romige lattes houdt zeker. Het past perfect in een lifestyle waarin je intermitting fasting toe wilt passen, want een kop als ontbijt is genoeg tot de lunch. Er zitten zo’n 300 tot 400 calorieën in, wat natuurlijk best veel is. Dit zijn de voordelen op een rijtje:

  • Koffie stimuleert de aanmaak van de hormonen serotonine en dopamine, waardoor je humeur verbetert;
  • Door de boter neemt je lichaam beter vitamines op en in goede boter zitten naast goede vetten en antioxidanten de vitamines A, E, D en K. Vetten zijn ook de basis van je zenuwstelsel en je hersenen, dus doe jezelf niet tekort!;
  • De MCT olie in de koffie helpt je vetverbranding op gang, want je lichaam komt hierdoor sneller in ketose;
  • De spiergroei neemt eveneens toe.

Recept bulletproof koffie

Tenslotte het recept. Dit zijn de ingrediënten:

1 kop ‘gewone’ koffie, maar wel van goede kwaliteit! +1 eetlepel boter van grasgevoerde koeien + 1 eetlepel MCT olie.

Zet de koffie en stop daarna de warme drank in de blender. Voeg de overige twee ingrediënten toe en mix alles door elkaar. Geniet van je nuttige drank!

* Krijg je na het drinken van deze koffie als ontbijt voor de lunch alweer trek? Probeer dan eens de eetlepels te verdubbelen, dus 2 eetlepels boter én2 eetlepels MCT olie.

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: