sensual woman with mug of hot coffee

In Nederland wordt enorm veel koffie gedronken. We starten er onze dag mee en gebruiken het om tijdens ons werk bij de les te blijven. Gelukkig is dit drankje voor veel meer goed dan enkel een cafeïnestoot leveren. We vertellen je graag wat de voordelen van koffie op jouw huid is.

Wat maakt koffie zo goed?

Aan koffieplanten groeien rode vruchten. Deze soort besjes bevatten zaden en die zaden kun je roosteren. Tijdens dit brandingsproces ontstaat de koffiebon, zoals wij die kennen.

Door het roosteren komen er verschillende bio-actieve stoffen vrij, die een positieve invloed hebben op ons systeem. Hoewel we altijd direct denken aan cafeïne gaat het veel verder dan dat.

Koffie bevat namelijk polyfenolen, mineralen en antioxidanten. Denk aan kalium, mangaan, ijzer, magnesium en vitamine B3.

5 x voordelen van koffie

  1. Vermindering van cellulitis
  2. Anti-verouderingseffect
  3. Vitaliserende effect
  4. Goed tegen acné
  5. Vermindert donkere kringen

Koffie verbetert de bloedstroom, waardoor alles in je lichaam optimaliseert, waaronder de conditie van de huid. Cellulitis is dus verleden tijd 😉

Koffie gezichtsverzorging & meer

Door regelmatig een koffiemaskertje te nemen exfolieer je de huid, waardoor vermoeidheid verdwijnt als sneeuw voor de zon. Je ziet er stralend en energiek uit. Daarbij pakt koffie de ouderdomsverschijnselen aan, zodat pigmentatie, rode huid en die vervelende fijne lijntjes minder zichtbaar worden.

Ook acné en donkere kringen onder de ogen kun je aanpakken met dit bio-product. Koffie werkt ontstekingsremmend en maakt zelfs je humeur beter 😉