Neon gele thermosfles | Neon Lights Yellow Corkcicle

Ik wil het in dit blog hebben over het ontstaan en de evolutie van de thermosfles of isoleerkan. Dit product is ooit voor het eerst in 1904 in de markt gezet door het Duitse bedrijf Thermos GMBH. Daar werden de eerste Thermosflessen gepatenteerd en gefabriceerd door Reinholdt Burger. Dit bedrijf is in de loop der jaren overgegaan in Japanse handen maar de “Thermos” producten bestaan nog en waar deze in het verleden werden gemaakt van leer, bakeliet en blik met glazen binnenfles worden deze inmiddels vervaardigd van allerhande materialen waarbij RVS en aluminium de hoofdbestanddelen zijn. De glazen fles wordt niet of nauwelijks nog gebruikt.

Op dit moment is de isoleerkan aan een nieuw leven begonnen en heeft dit nieuwe leven voornamelijk te danken aan het plastic water of frisdrank flesje. 

Dit flesje of eigenlijk het plastic is in toenemende mate het mikpunt van de diverse milieubewegingen, overheden en natuurbeheerders. 

Niet ten onrechte trouwens in mijn optiek. Wanneer er schepen ontwikkeld moeten worden om de dolfijnen en ander zeeleven te redden van hetgeen wij aan plastic onverantwoord en onnadenkend aan de natuur toevertrouwen in plaats van hergebruiken of gewoon in de vuilnisbak te werpen dan is het “Het plastic of wij”. 

Het ligt natuurlijk niet aan het plastic maar aan (velen van) ons.

Het flesje is nog niet uitgebannen maar dit duurt vast niet heel lang meer. 

Gelukkig is er het alternatief; de Isoleerkan of Koffie beker welke vaak en in toenemende mate van duurzame en herbruikbare materialen gemaakt worden. 

Corkcicle thermosfles for the winning

Er zijn inmiddels Koffie/thee- of waterflessen op de markt welke je hete drank tot 12 uur heet houden en je (ijs)koude dranken zelfs tot 25 uur (ijs)koud.

Voorbeeld hiervan is Corkcicle (Ik heb ‘m zelf ook!) Perfect en simpel design en super functioneel. Je kunt hem thuis vullen of op je werk en houdt zo op een milieuvriendelijke wijze jarenlang je koffie- of thee verslaving op een voor het milieu verantwoorde wijze op peil. 

Ook je waterhuishouding (2 liter per dag) kun je zo aanvullen tijdens werk of sport. Dit scheelt je heel veel verzamelen (en weggooien) van (koffie) bekertjes en aanschaf van 2 tot 8 plastic flesjes per dag!

De Canteen koffie to go flessen zijn er in diverse formaten en kleuren. Het ontwerp heeft een ruime vulopening zodat je eventueel ook ijsklontjes aan je drank kunt toevoegen. 

Verdere pluspunten van thermosfles zijn: 

  • Siliconen antislip-bodem;
  • Schroefdop;
  • Diverse trendy kleuren 
  • Diverse formaten –270 ml, 475 ml, 750 ml, 1775 ml-;
  • Niet geschikt voor de vaatwasser (even om-spoelen en klaar);
  • Easy-grip zijkanten;
  • 3-laags isolatie;
  • RVS.

Ik zeg: aanschaffen! voor het milieu natuurlijk maar ook zeker voor jezelf!