Koffie met kruiden - heerlijke koffieblends

In het inspiratiemagazine van de Sligro vinden we altijd heerlijke recepten, maar deze keer viel ons oog op de kruidige koffieblends. We delen graag 4 x koffie met kruiden met jou, zodat ook jij loskunt met deze uitzonderlijke koffiecreaties.

Hoe maak je een koffieblend?

Je zet koffie, zoals jij het gewend bent. Daarbij ga je alle kruidige ingrediënten, zoals kruidnagel, kaneel en bijvoorbeeld steranijs, kneuzen / vermalen. Deze vermeng je met de koffie, zodat alles één melange vormt. In de koffiemachine en afwachten maar!

4 x koffie met kruiden

Onderstaanden recepten zijn gemaakt voor 1 kop koffie van ongeveer 250 ml, maar let op: de kruiden zijn dan erg intens. Wil je een milde kruidige drank? Wees niet bang om de hoeveelheden kruiden te halveren!

  • Voor een goede anijskoffie gebruik je 4 steranijzen en 1 theelepel gemalen kaneelpoeder. In plaats van hele steranijs kun je ook 2 theelepels gemalen anijszaad gebruiken;
  • Een Mexicaanse blend wordt bereid met 1 kruidnagel, een halve theelepel cacao, een mespuntje chilipoeder en een halve theelepel kaneel. Deze koffiemelange brengt wat extra pit in je dag!;
  • Een droomblend, waarmee jij jouw hoofd op hol brengt! Een kwart theelepel gember, 1 kruidnagel, een kwart kaneel, 1 steranijs, een snufje nootmuskaat en vier kardemompeulen;
  • Met zeven kardemompeulen, 1 kruidnagel en een kwart theelepel kaneel maak je een stevige Arabische blend.

Vind jouw inspiratie op ons Pinterestkanaal, zodat we samen een wereld vol koffie maken!

Laat een reactie achter