Koffie trends 2020 - Espresso Macchiato

Het ‘nieuwe’ jaar is alweer in volle gang, maar door de drukte komen we nu pas aan deze leuke blog toe. De verkoop van onze koffie heeft in 2019 echt een vlucht genomen en ons assortiment groeit dan ook. Wij nemen enkel kwaliteitsproducten op, dus stel gerust je vragen en bestel enkel topkoffie! Als enthousiaste koffieliefhebbers brengen we je graag op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen, dus hierbij ook de koffie trends 2020:

Eenvoud & personalisatie

We leven in een tijd, waarin van alles mogelijk is. Je favoriete koffiezetten met je smartphone en de kennis over koffie ligt gewoon op straat. Ben jij een echte koffieliefhebber, dan ben je vast en zeker bekend met deze ontwikkelingen. Serveer je gasten enkel topkwaliteit koffie (zeker als ondernemer!) en koop een luxueuze koffiemachine met talloze opties. Ook verwacht de huidige generatie dat informatie en service continu toegankelijk is, dus daarom verstrekken wij ook extra informatie bij aankoop van jouw koffieproducten!

Favoriete koffierecept 2020

In 2020 is de opvallende stijger de espresso macchiato, maar ook de koffies met plantaardige melkproducten vliegen de deur uit. De espresso macchiato is een sterke koffiesoort, maar dan geserveerd met een wolkje melk. Doordat er zoveel informatie verkrijgbaar is gaan mensen ook hun persoonlijke wensen nauwkeurig bijstellen. Hierdoor krijg je steeds meer specifieke voorkeuren, ook op het gebied van koffie. Plantaardige melkopties zijn: havermelk, amandelmelk of bijvoorbeeld sojamelk.

Duurzame koffie

Er moet volop veranderd worden willen we nog lang van onze planeet genieten, dus duurzame productie is een essentieel onderdeel van een duurzaam klimaat. De koffieproductie staat veelal bekend om uitbuiting, maar ook de productie verloopt niet altijd even duurzaam. Coffee Extraordinary verkoopt zelf diverse biologisch geproduceerde producten, maar ook Miss Morrison is een aanrader!

Daarbij heb je ook richtlijnen voor echt goede koffie, die zijn opgesteld door de SCA. Lees meer over de 11 criteria voor specialty coffee en geniet van een duurzame, lekkere koffie.

Meer informatie nodig?

Wil je meer informatie over de koffie trends 2020 of heb je juist andere ideeën? Wij staan altijd open voor samenwerkingen, gastblogs of andere initiatieven. Neem direct contact met ons op voor een gesprek