Dit moet je weten over Matcha

Matcha, het hoe en wat

Je hebt er wellicht wel eens van gehoord en misschien is het ook nog wel helemaal nieuw voor je. Wat het geval ook is, we gaan je er meer over vertellen! Matcha is niet zomaar een theesoort, maar eigenlijk een soort wonderdrank. Het biedt vele goede eigenschappen, het proces om het te maken is opvallend, evenals de aankoopprijzen. Maar wat maakt deze theesoort nou zo uniek?

Health

In vergelijking met gepoederde groene thee heeft deze drank 137 keer meer antioxidanten. Als je een kopje van deze wonderdrank drinkt, dan krijg je de volle 100% van de voedingstoffen van het Matchablad binnen. Dit staat gelijk aan ongeveer 10 koppen groene thee. Deze Japanse thee beschermt je tegen kanker, Alzheimer, Parkinson, ALS, en cardiovasculaire risico’s. Dit zijn meer van die voordelen:

  • Helpt bij afvallen;
  • Rijk aan antioxidanten, zoals EGCg;
  • Werkt ontstekingsremmend;
  • Bomvol vitaminen en mineralen;
  • Verlaagt het cholesterol;
  • Heeft een gunstige werking op de bloedsuikerspiegel.

Ontspannen met Matcha

Dit drankje brengt je focus en helpt je diep ontspannen. Je kunt je beter concentreren, want je brein dwaalt niet meer zoveel af. Het gevoel van continu opgejaagd zijn verdwijnt en is daarom ook ontzettend goed voor studenten. Het verbetert je leerprestaties en je focus, waardoor het ook geschikt is voor sporters en harde werkers. Kortom, het kalmeert je feest en ontspant je spieren op een natuurlijke manier. Je stemming verbetert er ook door!

Tenslotte is het ook als superfood inzetbaar, want het wordt met succes ingezet als middel tegen overgewicht. De voedingsstoffen in Matcha zorgen ervoor dat je minder gaat eten en dat de verbranding van vetcellen wordt gestimuleerd. Het is dus een effectieve en natuurlijke detoxer.

Matcha Latte

Laat een reactie achter