DIY Tea - flower tea - Coffee Extraordinary

Thee uit eigen tuin

Thee uit eigen tuin

De tijd dat gezinnen zich in de stad gaan vestigen en alles door de AH laten thuisbezorgen is volgens mij alweer over zijn hoogtepunt heen. Toen ik dit artikel vandaag las inspireerde het mij om te vertellen over nieuwe trends. We gaan steeds meer terug naar het zelf maken van dingen, eigen groente en fruit kweken en daarmee dus ook onze eigen thee maken.

Mensen gaan meer tijd besteden aan selfcare; we zetten ‘slow coffee’, kruipen meerdere malen per week op de yoga-mat en plukken de kruiden voor het diner vers uit eigen tuin. En wat is er nou mooier dan een tuin die je voorziet van al je maaltijden? Ik schreef al eerder een artikel op Focus on Nature over de eetbare tuin en wil hierop graag voortborduren met, je raad het al, thee uit eigen tuin.

DIY Thee

Veel eetbare bloemen groeien spontaan in je tuin of creëer je door de natuur zijn gang te laten gaan. Laat groente eens doorgroeien en zaad vormen, dan komen die lekkere bloemen voor in je thee vanzelf. Groentesoorten die hier geschikt voor zijn: courgette, pompoen, tuinbonen, rucola en radijs bijvoorbeeld. Vergeet ook de heerlijke bloeiende kruiden niet, zoals tijm, rozemarijn en salie.

Dus, neem je mooie glazen theepot en wandel eens door je tuin. Vul de pot met allerlei kleuren bloemen, bladeren en kruiden en stel een mooi ‘boeket’ samen. Laat de geuren en kleuren goed op je inwerken, zodat je een heerlijke homemade mix creëert. Overgiet de eetbare ingrediënten met kokend water en laat het zo’n 15 minuten trekken. Zo komen alle smaakmakers vrij en geniet je zo van je DIY Thee!

Recepten voor homemade tea

Ik heb twee recepten voor je om eens te experimenteren met zelfgemaakte thee. Wees niet te onzeker om zelf eens wat bloemen bij elkaar te gooien, als je maar zeker weet dat ze eetbaar zijn!

  • Citrusthee: citroenmelissa, citroenverbena, citrusafrikaantjes, dragon-afrikaantjes, citroenbonenkruid en chiquilla-afrikaantjes;
  • Bloementhee: citroenbergamot, salie, bernagie, goudsbloem en dropplant.

Meer weten?

Onderstaande artikelen kunnen je wellicht helpen om meer te leren over thee uit eigen tuin.

Let op, dit artikel bevat affiliate links waarvoor ik een kleine vergoeding ontvang. Dit kost jou niets extra, maar zorgt ervoor dat ik meer kan investeren om jou te inspireren. Dankjewel!

1 reactie

  1. […] heb ik op de site van Coffee-Extraordinary al een artikel geschreven over het gebruiken van bloemen uit eigen tuin. Hoe verwerk je dit in […]

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: